Puhelin : + 358 41 4422 450 Email: kirjeet@hirs.fi Liity jäseneksi!

SKILL AT ARMS

Aseet

KÄYTETTÄVÄT ASEET

Miekka

miekan tyyli vapaa
ei käyrä
kaksipuoleinen, symmetrinen terä
1 tai 1,5 käden miekat sallittuja
riippuen lajista tylsä/terävä
miekkaa tulee kantaa aina mukana huotrassa

Kevyt peitsi

pituus noin 2,3 m
puinen pää

Raskas peitsi

pituus noin 3,3 – 4 metriä
paino 4 – 8 kg

Keihäs

pituus noin 2,3 m
terävä rautakärki

LEVÉE

Kun käytetään keihästä tai peistä, ase tulee laskea rauhallisesti ja tasaisesti kohdetta lähestyttäessä. Aseen tulee olla valmiina iskuasennossa  juuri ennen kohteen kohtaamista.

 

ISKUT

Miekkaa käytettäessä iskujen tulee tulla joko ylhäältä tai alhaalta (vasen puoli).Iskut ylhäältä tulee tehdä joko suoraan alas tai diagonaalisesti vasemmalta oikealle. Miekan pitämisessä sivulla paikoillaan ratsastaen eteenpäin ilman lyömistä on virhe.

 

ASEEN TURVAAMINEN

Kaikki aseet tulee turvata koko ratsastuksen ajan kun ne ei ole käytössä. Keihäs ja peitsi turvataan lepuuttamalla sitä varpaalla, lantiolla tai oikealla olkapäällä. Miekka turvataan lepuuttamalla sitä ohjaskäden päällä, lantiolla tai oikealla olkapäällä.

 

KOHTEEN OHITTAMINEN

Jos kilpailija ohittaa kohteen omasta syystään tai hevosen takia hän saa ratsastaa kohteen uudelleen. Kilpailijalle on sallittu 2 yritystä jollei kilpailun säännöissä toisin sanota. Saavutettava pistemäärä vähenee.

 

ASEEN MENETTÄMINEN

Jos kilpailija pudottaa aseensa kesken suorituksen on hänellä mahdollisuus palata takaisin noutamaan se. Kilpailija kuitenkin menettää pisteitä kilpailun säännöissä sanotun määrän.