Puhelin : + 358 41 4422 450 Email: kirjeet@hirs.fi Liity jäseneksi!

SKILL AT ARMS

Harjoitteet

Miekka

Saraseenin pää

Pää (halkaisija n. 20 cm) joka on sijoitettu 1,75 korkean tolpan päähän tulee halkaista. Päitä voi radalla olla radasta riippuen useita.

 

Saraseenin aivot

Aivot (halkaisija n. 7 cm) joka on sijoitettu 1,75 korkean tolpan päähän tulee halkaista. Aivoja voi radalla olla radasta riippuen useita.

 

Pommeli isku

Käyttäen miekan pommelia lyödään maali alas tolpan nokasta.

 

Matalat renkaat

Telineessä on useita renkaita peräkkäin. Ohi ratsastettaessa poimitaan kaikki renkaat miekkaan. Pudonneista renkaista ei tule pisteitä. Renkaiden korkeus maasta vaihtelee radan mukaan.

Keihäs

Keihään poimiminen

Keihäs on maassa pystyssä. Ohi ratsastettaessa poimitaan keihäs mukaan ja turvataan se.

 

Hajota ja hallitse

Erottaen ja ympyröiden kaksi sotilasta laukassa. Ratsastaja ratsastaa vasemmassa kierroksessa keihäs hevosen niskan yli kärki vasemmalle osoittaen ja oikeassa kierroksessa keihään kärki oikealle osoittaen.

 

Keihään pistäminen

Keihään pistäminen maaliin ohi ratsastettaessa. Osumapaikasta riippuen pistemäärä vaihtelee.

 

Keihään heittäminen

Keihäs heitetään ohi ratsastettaessa maaliin. Osumapaikasta riippuen pistemäärä vaihtelee.

 

Korkeat renkaat

Renkaat roikkuvat telineessä n. 2.5, 2.3 ja 2.1 metrin korkeudessa. Renkaiden läpimitta on 3, 5 ja 7 cm. Mitä pienempi rengas sen paremmat pisteet. Rengas tulee saada peitseen mukaan. Renkaan tippuessa siitä ei saa pisteitä.

Kevyt peitsi

Quintain

Kilven keskusta on n. 2.1 metrin korkeudella maasta. Toisessa päässä pyörivää vartta on kettinki jonka päässä on piikkipallo. Kilvessä on pistealue joka on merkitty. Siihen osumalla saa korkeimmat pisteet.

 

Riista

Ratsastetaan säkin (n. 40×50 cm) perässä jota vedetään narulla. Tarkoitus on ratsastaa maalisäkki kiinni ja pistää sitä keihäällä  aseen jäädessä piston jälkeen ratsastajalle.

 

Korkeat renkaat

Renkaat roikkuvat telineessä n. 2.5, 2.3 ja 2.1 metrin korkeudessa. Renkaiden läpimitta on 3, 5 ja 7 cm. Mitä pienempi rengas sen paremmat pisteet. Rengas tulee saada peitseen mukaan. Renkaan tippuessa siitä ei saa pisteitä.

 

Renkaiden tiputus ja peitsen luovutus

Ratsastetaan radalla olevan tynnyrin viereen ja samalla lasketaan peitsi renkaineen tynnyriin. Varresta kiinni pitäen tehdään laukkaympyrä tynnyrin ympäri.

Raskas peitsi

Shock Quintain

Raskas quintain jonka vastus vastaa vastaan tulevan ritarin massaa. Ratsastaja iskee peitsensä tähän ja iskun voima pisteytetään.

Harjoitteet ilman asetta

Hyppy

Hyppyjä on useita tyyppejä.

  • Hyppy kaatuneiden sotilaiden yli. Korkeus n. 40 cm. Maassa oleva kasa ruumiita joiden yli tulee hypätä
  • Hyppy esteiden yli. Korkeus n.40 – 100 cm. Radasta riippuen eri korkuisia ja eri levyisiä kiinteitä esteitä (kärryt, heinäpaali, oja jne.)